Ervaringen

 Maandag 5 oktober 2020

Vorig jaar kreeg ik last van paniekaanvallen, angst en hyperventilatie. Ik herkende mezelf niet meer terug. Mijn huisarts verwees mij voor de hyperventilatie naar een psychosomatisch fysiotherapeut. Ik kwam bij Paula terecht en voelde meteen dat het goed zat: Paula straalt een prettige kalmte uit, is warm, doortastend en heeft een goede dosis humor. Ze vertelde mij dat ze ook craniosacrale therapie geeft en dat dat mij misschien kon helpen bij mijn klachten. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wilde alles aanpakken om me eindelijk weer mezelf te voelen. De eerste sessie was een wonderlijke ervaring. Het is moeilijk om te omschrijven wat cranio precies met je doet, omdat het voor iedereen anders is, maar voor mij voelde het alsof mijn lichaam en ik eindelijk weer contact maakten met elkaar. En bij iedere volgende sessie werd dat contact sterker en kwam ik steeds een beetje meer in mezelf terug. Ook kreeg ik meer inzicht in waarom ik geen connectie meer met mijn lichaam had. Naast de cranio therapie krijg ik ook hulp van een goede psycholoog. De combinatie van psychologische hulp (praten) en de cranio therapie (voelen) heeft ervoor gezorgd dat het nu zo veel beter met mij gaat. Dat is ontzettend fijn. Als je ervoor openstaat om jezelf te durven voelen en je lichaam te laten “praten”, dan zou cranio je absoluut kunnen helpen. En doe het dan bij Paula, want ze is hartstikke leuk!

M.S.

 

Woensdag 10 april 2019    Anoniem

De fysiotherapie en de craniosacrale therapie van Paula hebben mij het afgelopen anderhalf jaar zowel fysiek als mentaal geholpen. Ik begrijp dankzij de craniosacrale therapie veel beter wat er in mijn lichaam gebeurt en wat het mij eigenlijk wil vertellen. De craniosacrale therapie is voor mij een zeer goede aanvulling op de fysiotherapie die zij mij geeft. Door de craniosacrale sessies kwam ik weer in contact met mijn gevoel. Elke sessie is anders. Je weet eigenlijk nooit van te voren wat er naar boven komt. Paula is fijn in omgang en stelt je tijdens de therapie op je gemak. Dit zorgt ervoor dat je je makkelijker durft open te stellen. Paula heeft mij het afgelopen anderhalf jaar zien groeien. Dank je wel hiervoor, Paula! Je bent een topper.

 

Woensdag 16 augustus 2017    Anoniem

Als ik me bij iemand veilig voel om aan mezelf te werken, zowel fysiek of gevoelsmatig dan is het wel bij Paula van Manen. Je merkt meteen dat zij al jaren ervaring heeft in het werken met mensen en met zachte (en warme) doch doortastende hand heeft ze mij geweldig geholpen met klachten die elders niet verholpen werden. Ik voelde me gehoord, gezien en begrepen door haar en nog steeds ga ik met plezier af en toe vanuit den Haag naar Paula voor behandeling!

“kortom, dit is een aanrader, ze zal het snel heel druk krijgen”!

 

Woensdag 14 juni 2017    Anoniem

I was advised physiotherapy after multiple surgeries. My search for a good physiotherapist led me to Paula. Thanks to her dedication, l’ve come a long way.
Amidst unsolicited advice given by well meant people, Paula is a breath of fresh air.
She has helped me focus on my physical and mental progress through honest conversation, physiotherapy and especially Craniosacral therapy.
She goes above and beyond (Something anyone who has experienced a physical set back needs in order to recover.) For this I’m grateful. Paula, you rock!

 

Zondag 19 maart 2017    Van een tevreden blijde klant

Ik heb mijn craniosacraal behandelingen bij Paula als bijzonder en zeer helend ervaren en heb er veel aan gehad voor mijn persoonlijke groei.

Als je je durft open te stellen en de pijn die eventueel in je zit durft te voelen kan craniosacraal je helpen je te bevrijden van oud zeer dat je mogelijk met je meedraagt. Het kan je helpen beter te gaan voelen en daardoor kunnen dingen die gebeurd zijn of gebeuren steeds beter door jezelf verklaard en begrepen worden. Je krijgt dus meer inzicht in jezelf en je gevoelens. Daardoor weet je beter wat goed voor je is en wat je wel en niet wilt. Je komt meer in je eigen kracht te staan, kunt beter voor jezelf opkomen en krijgt meer zelfvertrouwen. Dit werkt bevrijdend en zorgt er voor dat je beter met spanningen om kunt gaan. Ik ervaar het ook als steeds meer bij jezelf komen, bij de kern van wie je werkelijk bent. En je voelt steeds meer dat je mag zijn wie je bent, waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten. Tijdens de behandelingen lijkt er soms niet zo veel te gebeuren, maar ondertussen gebeurt er heel veel.

Ik heb de behandelingen als zeer liefdevol en respectvol ervaren. Ik vind craniosacraal een echte aanrader voor mensen die meer vreugde uit zichzelf en hun leven willen halen.

Nicci